Zonnepanelen Aalsmeer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Aalsmeer? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Door gebruik te maken van zonnepanelen op het dak wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met onze vergelijker check je accurate details die helpen bij zonnepanelen kopen in Aalsmeer!

zonnepanelen installateur 1430
 • Makkelijk geld besparen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Los van de energieleverancier.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAalsmeer
Postcode1430
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Aalsmeer juni 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.aalsmeer.nl tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Aalsmeer. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Aalsmeer zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Aalsmeer
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Aalsmeer kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten met een interessante rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5850), dan is jouw winst al €1228,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. In ruil krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit noemen we de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 600.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Aalsmeer komen doorgaans uit tussen de €4800 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op pak ‘m beet 2740 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en Nuon betaal je al snel €616,5 (kosten juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Aalsmeer kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119606€3425 – €4275€420
2281011€5025 – €5625€550
3327015€5975 – €6050€850
4409018€6300 – €6850€900
5451020€6900 – €7250€1010
6513021€7575 – €7950€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Aalsmeer vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aalsmeer is 3230 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2975 kWh gaat het om 12, en voor 3975 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Veel mensen kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Aalsmeer?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-aalsmeer

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Aalsmeer vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten zoek jij vandaag nog een uitmuntende vakman in je postcoderoos. Veel installateurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het type woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Aalsmeer.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Vandaar weten wij hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Vervolgens verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €15,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Aalsmeer.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Aalsmeer op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een regionaal project (Aalsmeer, Kudelstraat en Kalslagen, Oosteinde)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 1424, 1430, 1431, 1432, 1433).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente