Zonnepanelen Westknollendam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Westknollendam? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Aan de hand van de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met onze vergelijker vind jij waardevolle informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Westknollendam!

zonnepanelen installateur 1525
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1525
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westknollendam april 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.zaanstad.nl vind jij wat de regels zijn in de gemeente Zaanstad. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Zaanstad is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Westknollendam
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Westknollendam kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€4900), dan is jouw winst al €1029. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,045 en €0,105

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 500.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Westknollendam schommelen tussen de €4200 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa pakweg 2940 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice of NLE betaal je hiervoor wel €661,5 (prijs april 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Westknollendam bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117208€3700 – €4275€420
2308012€5250 – €5850€600
3344015€6025 – €6200€775
4391016€6500 – €6650€940
5465019€6900 – €7300€1030
6489023€7650 – €8075€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Westknollendam ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westknollendam bedraagt 2640 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 10 panelen van 320 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3875 kWh zijn dat 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De gemiddelde investeerders verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder zijn er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Westknollendam?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westknollendam

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Westknollendam vergelijken? Middels tips van onze adviseurs vergelijk jij in enkele stappen een betrouwbare leverancier in de regio. Een aantal aanbieders hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets de eigenschappen van de woning. Het genre dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Westknollendam.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en e-mailadres. Op die manier weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Nadien zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op eventuele keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €20,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Zaanstad.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Westknollendam op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit stroom van panelen in de buurt (Zaandam Zuid, Poelenburg, Pelders- en Hoornseveld, Rosmolenwijk, Kogerveldwijk, Zaandam Noord, Oude Haven, Zaandam West, Nieuw West, Oud Koog a/d Zaan, Westerkoog, Oud Zaandijk, Rooswijk, Wormerveer, Krommenie Oost, Krommenie West, Assendelft-Zuid, Assendelft-Noord, Westzaan)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 1525).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!