Zonnepanelen Zaandijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Zaandijk? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Middels krachtige zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Door gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Met onze tool check je waardevolle toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Zaandijk!

zonnepanelen installateur 1544
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1544
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zaandijk juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.zaanstad.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Zaanstad. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €700,00. Daarbij bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Zaanstad zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Zaandijk
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Zaandijk zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5025), dan is jouw winst al €1055,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We spreken dan over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,045 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 700.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juli 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Zaandijk schommelen tussen de €4000 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op pakweg 2990 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent en/of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €672,75 (kosten juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Zaandijk bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119406€3425 – €4375€410
2303011€5025 – €5600€675
3326014€6100 – €6225€825
4419017€6375 – €6750€950
5448020€6950 – €7125€990
6482021€7475 – €7925€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Zaandijk vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zaandijk bedraagt 2640 kWh. Dat staat gelijk aan circa 12 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1850 kWh gaat het om 7, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Veel mensen verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Zaandijk?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zaandijk

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Zaandijk vergelijken? Geholpen door onze stappenplan zoek jij in enkele stappen een erkende installateur in je woonplaats. Tal van specialisten hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de kosten. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het type woning (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Zaandijk.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna ontvang je de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit de omgeving. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar check ook certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €15,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Zaanstad.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zaandijk op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Zaandam Zuid, Poelenburg, Pelders- en Hoornseveld, Rosmolenwijk, Kogerveldwijk, Zaandam Noord, Oude Haven, Zaandam West, Nieuw West, Oud Koog a/d Zaan, Westerkoog, Oud Zaandijk, Rooswijk, Wormerveer, Krommenie Oost, Krommenie West, Assendelft-Zuid, Assendelft-Noord, Westzaan)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 1544).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!