Zonnepanelen Oostzaan kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Oostzaan? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker bekijk je uitgebreide gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Oostzaan!

zonnepanelen installateur 1511
 • Makkelijk geld besparen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOostzaan
Postcode1511
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oostzaan juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.oostzaan.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Oostzaan. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde is er ook een royale salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Oostzaan zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Oostzaan
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Oostzaan kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5300), dan bedraagt dit al €1113. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. We spreken dan over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,03 en €0,105

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 500.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Oostzaan variëren tussen de €5000 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in grofweg 3050 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €686,25 (vergoeding juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Oostzaan bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119906€3425 – €4400€400
2284012€5025 – €5900€575
3358016€5925 – €6250€850
4382018€6375 – €6725€880
5460020€7025 – €7250€960
6488022€7575 – €7825€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Oostzaan tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oostzaan is 3200 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1800 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3875 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De doorsnee bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder zijn er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Oostzaan?

Puur voor panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oostzaan

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Oostzaan vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan vergelijk je snel en eenvoudig een uitmuntende aanbieder in de buurt. Het merendeel van de leveranciers hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de kosten. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer het soort huis. Het type dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Oostzaan.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het duidelijk hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Daarna zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van experts uit uw regio. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om de benodigde certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €20,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Oostzaan.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Oostzaan op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Wijk 00)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 1510, 1511).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!