Zonnepanelen Westzaan kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Westzaan? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Met de zonnepanelen van tegenwoordig wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl ontdek jij bruikbare informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Westzaan!

zonnepanelen installateur 1551
 • Makkelijk geld besparen.
 • Verantwoorde investering.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1551
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westzaan juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.zaanstad.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Zaanstad. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ook is er nog een handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Zaanstad kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Westzaan
Direct zonnepanelen bestellen? In Westzaan kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5075), dan profiteer je al van een korting van €1065,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,035 en €0,10

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 500.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Westzaan schommelen tussen de €5200 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa ongeveer 3010 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent en/of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €677,25 (vergoeding juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Westzaan kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118707€3625 – €4500€420
2308011€5200 – €5900€600
3359016€6000 – €6100€750
4387017€6350 – €6850€890
5469020€7025 – €7200€980
6514023€7425 – €8125€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Westzaan bekijk jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westzaan is 2640 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de consumenten installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Westzaan?

Voor het laten leggen van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westzaan

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Westzaan vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt heb je binnen enkele minuten een professionele vakman in je postcoderoos. Een aantal installateurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer de karakteristieken van het huis. De dak-categorie (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn relevant. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Westzaan.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om naam, tel. nr. en het mailadres. Zo weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €20,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Zaanstad.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Westzaan op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Zaandam Zuid, Poelenburg, Pelders- en Hoornseveld, Rosmolenwijk, Kogerveldwijk, Zaandam Noord, Oude Haven, Zaandam West, Nieuw West, Oud Koog a/d Zaan, Westerkoog, Oud Zaandijk, Rooswijk, Wormerveer, Krommenie Oost, Krommenie West, Assendelft-Zuid, Assendelft-Noord, Westzaan)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 1550, 1551).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!