Zonnepanelen Koog aan de Zaan kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Koog aan de Zaan? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Wegens de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker lees jij toepasbare aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Koog aan de Zaan!

zonnepanelen installateur 1541
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1541
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Koog aan de Zaan juli 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.zaanstad.nl lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Zaanstad. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Zaanstad zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Koog aan de Zaan
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Koog aan de Zaan zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens erg goedkoop een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan men de aankoop BTW terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5000), dan loopt dit al op tot €1050. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,05 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 600.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Koog aan de Zaan variëren tussen de €5100 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op ongeveer 2980 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €670,5 (tarieven juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Koog aan de Zaan kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117106€3575 – €4400€400
2306012€5275 – €5875€625
3341015€6075 – €6075€850
4407018€6350 – €6625€880
5451020€7075 – €7175€1020
6519021€7475 – €7900€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Koog aan de Zaan tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Koog aan de Zaan bedraagt 2640 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2975 kWh gaan we uit van 12, en voor 3950 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De meeste investeerders installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Koog aan de Zaan?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-koog-aan-de-zaan

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Koog aan de Zaan vergelijken? Met onderstaande tips vind je vandaag nog een uitmuntende installateur in je postcoderoos. Diverse adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf het type woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Koog aan de Zaan.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Dan is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar check ook eventuele keurmerken (zoals bijv. Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €15,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Zaanstad.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Koog aan de Zaan op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Zaandam Zuid, Poelenburg, Pelders- en Hoornseveld, Rosmolenwijk, Kogerveldwijk, Zaandam Noord, Oude Haven, Zaandam West, Nieuw West, Oud Koog a/d Zaan, Westerkoog, Oud Zaandijk, Rooswijk, Wormerveer, Krommenie Oost, Krommenie West, Assendelft-Zuid, Assendelft-Noord, Westzaan)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 1540, 1541).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!