Zonnepanelen Assendelft kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Assendelft? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker check jij waardevolle informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Assendelft!

zonnepanelen installateur 1567
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1567
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Assendelft april 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.zaanstad.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente Zaanstad. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Zaanstad kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Assendelft
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Assendelft kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten heel voordelig een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5125), dan is jouw winst al €1076,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De term hiervoor is salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 550.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Assendelft liggen tussen de €4600 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor ongeveer 3030 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta of Qurrent betaal je al snel €681,75 (tarief april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Assendelft kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118507€3550 – €4200€430
2277011€5100 – €5800€650
3339014€5925 – €6200€850
4404017€6375 – €6650€940
5451019€7075 – €7175€1010
6504023€7500 – €8175€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Assendelft bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Assendelft is 2640 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1875 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan 50% van de investeerders installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Assendelft?

Puur voor panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-assendelft

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Assendelft vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten kies jij in enkele stappen een uitstekende leverancier in je woonplaats. Tal van leveranciers hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Schets het soort woning. Het genre dak (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Kies ook een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Assendelft.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €20,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Zaanstad.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Assendelft op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Zaandam Zuid, Poelenburg, Pelders- en Hoornseveld, Rosmolenwijk, Kogerveldwijk, Zaandam Noord, Oude Haven, Zaandam West, Nieuw West, Oud Koog a/d Zaan, Westerkoog, Oud Zaandijk, Rooswijk, Wormerveer, Krommenie Oost, Krommenie West, Assendelft-Zuid, Assendelft-Noord, Westzaan)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 1566, 1567).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!