Zonnepanelen Peel en Maas kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Peel en Maas? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Omwille van het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van zonnepanelenrevolutie.nl vind jij actuele details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Peel en Maas!

zonnepanelen installateur 5981
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5981
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Peel en Maas juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.peelenmaas.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Peel en Maas. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €700,00. Daarbij is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Peel en Maas zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Peel en Maas
Direct zonnepanelen bestellen? In Peel en Maas zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5275), dan pak je al €1107,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,105

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 800.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Peel en Maas schommelen tussen de €5200 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen draait uit op om en nabij 2800 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta en/of Qurrent betaal je al snel €630 (tarief juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Peel en Maas bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117706€3700 – €4375€390
2306011€5300 – €5675€625
3340016€5950 – €6025€875
4415017€6525 – €6800€880
5433020€6950 – €7300€1010
6511021€7575 – €7825€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Peel en Maas lees jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Peel en Maas bedraagt 3580 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2850 kWh gaan we uit van 11, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Veel woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede bestaan er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Peel en Maas?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-peel-en-maas

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Peel en Maas vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan kies je in korte tijd een betrouwbare vakman in je postcoderoos. Een aantal installateurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op het tarief. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf het type huis. De woning-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Peel en Maas.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft naam, telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor weten wij ook hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op certificering (denk aan ISO certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die hun dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €17,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Peel en Maas.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Peel en Maas op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Grashoek-Koningslust, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo, Meijel)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 5980, 5981, 5988, 5991).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente