Zonnepanelen Panningen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Panningen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de lagere prijs van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek je waardevolle tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Panningen!

zonnepanelen installateur 5981
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5981
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Panningen mei 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.peelenmaas.nl check je welke regelingen er zijn in de gemeente Peel en Maas. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €900,00. Voorts is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Peel en Maas kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Panningen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Panningen kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee consumenten extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5300), dan is het belastingvoordeel al €1113. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,055 en €0,095

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 700.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Panningen komen doorgaans uit tussen de €5100 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 2850 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en/of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €641,25 (prijs mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Panningen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117006€3550 – €4200€410
2287013€5100 – €5900€675
3329015€6075 – €6075€775
4380017€6325 – €6625€920
5450020€6975 – €7225€1030
6514023€7425 – €7875€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Panningen lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Panningen is 3580 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 11 panelen van 300 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1900 kWh gaat het om 7, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de bewoners kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Panningen?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-panningen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Panningen vergelijken? Met behulp van het advies hieronder vergelijk je binnen enkele minuten een uitstekende specialist in je woonplaats. Verscheidene adviseurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. Het soort woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Panningen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar let ook op relevante keurmerken (zoals RoHS certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €15,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Peel en Maas.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Panningen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Limburg
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit een project in je eigen buurt (Grashoek-Koningslust, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo, Meijel)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 5980, 5981, 5988, 5991).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!