Zonnepanelen Venlo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Venlo? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. Geholpen door zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met deze pagina bekijk jij bruikbare raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Venlo!

zonnepanelen installateur 5901
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5901
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Venlo april 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.venlo.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Venlo. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Venlo zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Venlo
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Venlo kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen verrassend voordelig een lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5500), dan is jouw winst al €1155. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,095

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 700.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Venlo zitten vaak tussen de €4900 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op pak ‘m beet 2890 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en Qurrent betaal je al snel €650,25 (prijs april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Venlo bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117407€3500 – €4325€410
2308013€5250 – €5900€525
3347016€6075 – €6025€850
4417016€6450 – €6625€910
5467020€7075 – €7175€980
6503022€7550 – €8075€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Venlo tref jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Venlo is 3000 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh gaat het om 7, voor 2950 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Veel investeerders prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vinden we dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Venlo?

Bij het installeren van PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-venlo

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Venlo vergelijken? Op basis van onze stappenplan tref jij snel en eenvoudig een uitmuntende specialist in je postcodegebied. Het merendeel van de specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer de aard van het huis. De huis-categorie (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Venlo.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en het mailadres. Dan is het helder hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. Recyclage, IEC keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €30,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Venlo.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Venlo op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om een regionaal project (Venlo-Centrum, Venlo-Zuid, Venlo-Oost-Noord, Venlo-Noord, Venlo-Oost-Zuid, Het Ven, Blerick-Midden, Blerick-Noord, Blerick-Zuid, Vossener, Klingerberg, Hout-Blerick, Boekend, Trade-Port, Tegelen-Centrum, Op de Hei, Steyl, Velden, Lomm, Arcen, Belfeld)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 5900, 5901, 5902, 5911, 5912, 5913, 5914, 5915, 5916, 5921, 5922, 5923, 5924, 5925, 5926, 5927, 5928).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente