Zonnepanelen Beesel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Beesel? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van zonnepanelen op je woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Wegens het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels deze pagina vind je samengestelde raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Beesel!

zonnepanelen installateur 5954
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLimburg
GemeenteBeesel
Postcode5954
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Beesel juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.beesel.nl bekijk je de spelregels in de gemeente Beesel. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde is er ook een royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Beesel zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Beesel
Direct zonnepanelen bestellen? In Beesel zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan je de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4800), dan profiteer je al van een korting van €1008. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,06 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n 550.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het model, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Beesel komen doorgaans uit tussen de €4100 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 3020 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Budget Energie of Powerpeers betaal je al snel €679,5 (tarieven juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Beesel kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120306€3575 – €4450€410
2272013€5250 – €5875€600
3354015€6000 – €6175€775
4418016€6550 – €6850€890
5451020€6975 – €7150€1020
6515021€7450 – €7875€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Beesel tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beesel is 3390 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 12 panelen van 320 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1950 kWh gaan we uit van 8, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 3925 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Veel consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vinden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Beesel?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-beesel

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Beesel vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt heb jij snel en eenvoudig een deskundige vakman in jouw streek. Een aantal leveranciers hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf het soort huis. Het soort woning (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Beesel.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Vandaar is het helder hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit uw regio. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €20,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Beesel.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Beesel op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Reuver, Beesel)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 5954).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente