Zonnepanelen Meijel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Meijel? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Door middel van innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door onze tool vind jij accurate details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Meijel!

zonnepanelen installateur 5768
 • Minder betalen voor stroom.
 • Goed voor het milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5768
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Meijel mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.peelenmaas.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Peel en Maas. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ook mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Peel en Maas zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Meijel
Direct zonnepanelen bestellen? In Meijel kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5300), dan pak je al €1113. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,10

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 550.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Meijel variëren tussen de €4200 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen draait uit op plusminus 2730 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Energiedirect of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €614,25 (kosten mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Meijel bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117706€3575 – €4225€410
2295013€5050 – €5700€525
3328015€6050 – €6225€725
4411016€6300 – €6600€950
5443019€7075 – €7300€990
6489023€7650 – €7875€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Meijel check jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Meijel bedraagt 3580 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 4000 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Meijel?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-meijel

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Meijel vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten vergelijk je snel en eenvoudig een erkende expert in de regio. De meeste aanbieders beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf het soort woning. De woning-categorie (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Meijel.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de regio. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (zoals IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €17,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Peel en Maas.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Meijel op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook geld op. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een lokaal project (Grashoek-Koningslust, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo, Meijel)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 5768).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!