Zonnepanelen Kessel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Kessel? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Door middel van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je jouw eigen duurzame stroom op. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij onze website check je omvangrijke tips over zonnepanelen kopen in Kessel!

zonnepanelen installateur 5995
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet het milieu op 1.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5995
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kessel mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.peelenmaas.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Peel en Maas. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Peel en Maas zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Kessel
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Kessel kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5500), dan profiteer je al van een korting van €1155. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Plusminus 650.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Kessel komen doorgaans uit tussen de €4400 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor pak ‘m beet 2930 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent of Qurrent betaal je hiervoor wel €659,25 (kosten mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Kessel bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120208€3450 – €4400€440
2295013€5200 – €5650€600
3360014€5900 – €6025€725
4385017€6500 – €6850€900
5432019€6900 – €7175€980
6493021€7625 – €7850€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Kessel tref je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kessel bedraagt 3580 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1950 kWh gaat het om 8, voor 2800 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de mensen bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Kessel?

Voor de installatie van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kessel

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Kessel vergelijken? Met het onderstaande stappenplan zoek je snel en eenvoudig een professionele installateur in de buurt. Een aantal installateurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer de eigenschappen van de woning. Het soort dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Kessel.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en e-mailadres. Zo komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna ontvang je de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (bijv. ISO certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €40,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Peel en Maas.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Kessel op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om een project in je eigen buurt (Grashoek-Koningslust, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo, Meijel)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 5995).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!