Zonnepanelen Maasbree kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Maasbree? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en een goede investering. Door de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je actuele informatie over zonnepanelen kopen in Maasbree!

zonnepanelen installateur 5993
 • Een kleiner energiecontract.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5993
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Maasbree mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.peelenmaas.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Peel en Maas. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Peel en Maas zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Maasbree
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Maasbree kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen met een interessante rente een groene lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5475), dan is jouw winst al €1149,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,105

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 800.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Maasbree zitten vaak tussen de €4200 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen mondt uit in grofweg 2920 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en/of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €657 (tarief mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Maasbree bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117007€3400 – €4250€400
2296013€5150 – €5650€675
3343016€6025 – €6100€725
4392016€6450 – €6675€880
5453019€7050 – €7150€1020
6517022€7550 – €7800€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Maasbree check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maasbree is 3580 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1925 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Bijna alle klanten prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Maasbree?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-maasbree

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Maasbree vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan vind je in enkele stappen een erkende vakman in de buurt. Sommige installateurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer expliciet het huis. Het soort dak (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Maasbree.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met certificering (voorbeelden zijn Recyclage, ISO certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €40,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Peel en Maas.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Maasbree op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Grashoek-Koningslust, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo, Meijel)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5928, 5993).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!