Zonnepanelen Koningslust kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Koningslust? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Gezien de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij onze website vind jij actuele toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Koningslust!

zonnepanelen installateur 5984
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5984
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Koningslust mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.peelenmaas.nl bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Peel en Maas. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Peel en Maas is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Koningslust
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Koningslust zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze groene leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan jij de aankoop BTW terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5325), dan is jouw winst al €1118,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,045 en €0,10

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 800.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Koningslust komen doorgaans uit tussen de €5100 en €5700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen genereert plusminus 2860 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €643,5 (onkosten mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Koningslust kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120708€3550 – €4450€440
2293011€5175 – €5700€575
3324015€5925 – €6200€700
4380016€6450 – €6625€920
5466019€6925 – €7125€970
6504023€7425 – €8175€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Koningslust zie je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Koningslust bedraagt 3580 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 11 panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1900 kWh zijn dat er circa 8, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Veel bewoners bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Koningslust?

Voor het plaatsen van panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-koningslust

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Koningslust vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips heb je binnen enkele minuten een professionele aanbieder in je woonplaats. Een aantal bedrijven beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf het soort huis. Het soort woning (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn cruciaal. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Koningslust.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het helder hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Als laatste verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week volgen er offertes van installateurs uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (je kunt denken aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €17,50 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Peel en Maas.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Koningslust op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Limburg
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een lokaal zonne-energie project (Grashoek-Koningslust, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo, Meijel)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5984).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!