Zonnepanelen Grashoek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Grashoek? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Middels zonnepanelen bij je huis wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je uitgebreide raadgeving over zonnepanelen kopen in Grashoek!

zonnepanelen installateur 5985
 • Lagere energielasten.
 • Milieubewuste keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5985
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Grashoek mei 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.peelenmaas.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Peel en Maas. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste is er nog een royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Peel en Maas kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Grashoek
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Grashoek zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5350), dan is het voordeel al €1123,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,03 en €0,105

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 800.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Grashoek schommelen tussen de €5400 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen draait uit op pakweg 2870 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Oxxio betaal je hiervoor wel €645,75 (prijs mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Grashoek bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119408€3700 – €4500€390
2302011€5000 – €5900€500
3337015€6050 – €6175€800
4390018€6325 – €6850€880
5451019€7000 – €7125€960
6485021€7425 – €7925€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Grashoek achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grashoek bedraagt 3580 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1950 kWh gaat het om 7, voor 2925 kWh gaan we uit van 12, en voor 4000 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de investeerders prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook vind je dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Grashoek?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-grashoek

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Grashoek vergelijken? Met tips van onze adviseurs tref jij in korte tijd een betrouwbare aanbieder in jouw omgeving. Sommige aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de prijs. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Schets het type woning. Het soort huis (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Grashoek.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en het emailadres. Vandaar komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend ontvang je de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de buurt. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, RoHS certificaat, CE-keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €25,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Peel en Maas.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Grashoek op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Limburg
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het stroom van panelen in de buurt (Grashoek-Koningslust, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo, Meijel)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 5985).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!