Zonnepanelen Baarlo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Baarlo? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Middels zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van zonnepanelenrevolutie.nl ontdek jij uitgebreide toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Baarlo!

zonnepanelen installateur 5990
 • Minder betalen voor stroom.
 • Verantwoorde investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5990
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Baarlo mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.peelenmaas.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Peel en Maas. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Peel en Maas zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Baarlo
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Baarlo zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5450), dan is het voordeel al €1144,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,045 en €0,08

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Pakweg 750.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Baarlo liggen tussen om en nabij de €4700 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen resulteert in zo’n 2910 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €654,75 (prijspeil mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Baarlo is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119607€3400 – €4475€420
2292012€5075 – €5675€650
3322015€5950 – €6150€800
4412016€6350 – €6825€890
5452020€7050 – €7275€970
6520021€7425 – €8050€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Baarlo ontdek je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Baarlo bedraagt 3580 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1850 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3800 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De doorsnee mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Baarlo?

Voor het laten leggen van panelen op het huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-baarlo

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Baarlo vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt heb jij vandaag nog een goede vakspecialist in je postcodegebied. Verschillende installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het genre woning (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Baarlo.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Als laatste krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van deskundigen uit de omgeving. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €40,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Peel en Maas.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Baarlo op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het een regionaal project (Grashoek-Koningslust, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo, Meijel)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De regel is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 5591, 5990, 5991).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!