Zonnepanelen Egchel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Egchel? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Met behulp van een zonnepanelen-installatie is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van onze website doorzoek je bruikbare info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Egchel!

zonnepanelen installateur 5987
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5987
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Egchel mei 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.peelenmaas.nl vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Peel en Maas. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Peel en Maas zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Egchel
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Egchel kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5400), dan bedraagt dit al €1134. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,03 en €0,08

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Circa 550.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Egchel liggen tussen om en nabij de €5100 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen staat voor om en nabij 2890 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €650,25 (prijspeil mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Egchel is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120207€3675 – €4500€380
2270012€5175 – €5775€600
3359015€5925 – €6125€750
4416017€6500 – €6800€920
5457020€7075 – €7250€1010
6517022€7550 – €7825€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Egchel tref je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Egchel bedraagt 3580 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 11 panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh zijn dat er 8, voor 2850 kWh gaat het om 11, en voor 3875 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de mensen maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Egchel?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-egchel

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Egchel vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten heb je vandaag nog een uitstekende expert in jouw streek. Verschillende aanbieders hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Definieer duidelijk de woning. Het genre woning (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Egchel.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Hierdoor is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Aansluitend versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de regio. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op relevante keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €25,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Peel en Maas.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Egchel op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een project in je eigen buurt (Grashoek-Koningslust, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo, Meijel)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 5987).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!