Zonnepanelen Helden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Helden? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en financieel interessant. Middels zonnepanelen bij je huis wek je zelf energie op uit de zon. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van onze vergelijker check jij bruikbare informatie aangaande zonnepanelen kopen in Helden!

zonnepanelen installateur 5988
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5988
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Helden mei 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.peelenmaas.nl lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Peel en Maas. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ook is er nog een royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Peel en Maas kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Helden
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Helden bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5425), dan is het voordeel al €1139,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De term hiervoor is salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,08

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen goed voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Pakweg 550.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Helden liggen tussen om en nabij de €4700 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa grofweg 2900 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent en/of Oxxio betaal je hiervoor wel €652,5 (prijspeil mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Helden bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120507€3450 – €4475€440
2294012€5075 – €5850€650
3355014€6025 – €6275€775
4395018€6400 – €6850€920
5441020€6900 – €7250€1020
6484023€7650 – €7975€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Helden ontdek je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Helden is 3580 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 10 panelen van 325 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1825 kWh gaan we uit van 7, voor 2975 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3825 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de huizenbezitters kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede vind je dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Helden?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-helden

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Helden vergelijken? D.m.v. onze stappenplan kies je in een zeer korte periode een goede aanbieder in jouw streek. Verscheidene specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer het soort huis. Het soort woning (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige biedt zo relevant zonnepanelen advies in Helden.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Daardoor is het helder hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de regio. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar check ook de benodigde certificaten (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €20,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Peel en Maas.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Helden op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Limburg
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het bespaart je ook geld. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een lokaal project (Grashoek-Koningslust, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo, Meijel)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5981, 5988).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!