Zonnepanelen Beringe kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Beringe? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. Met behulp van innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Omwille van dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van deze website check je bruikbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Beringe!

zonnepanelen installateur 5986
 • Snelle terugverdientijd.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5986
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Beringe mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.peelenmaas.nl ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Peel en Maas. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Peel en Maas zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Beringe
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Beringe zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een krediet kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan iedereen de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5375), dan is het voordeel al €1128,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je de reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,055 en €0,11

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 550.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Beringe liggen tussen de €4200 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in grofweg 2880 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent en/of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €648 (tarief mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Beringe is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117708€3475 – €4225€410
2270011€5050 – €5600€550
3342016€6075 – €6025€875
4406017€6400 – €6700€950
5467019€7000 – €7150€1000
6511021€7625 – €8025€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Beringe ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beringe bedraagt 3580 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1875 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 3000 kWh gaan we uit van 11, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De gemiddelde investeerders verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Beringe?

Tijdens de montage van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-beringe

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Beringe vergelijken? Op basis van onderstaande tips kies je snel en eenvoudig een betrouwbare vakspecialist in de regio. De meeste leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk de aard van de woning. Het type huis (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf biedt zo erkend zonnepanelen advies in Beringe.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op certificering (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €30,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Peel en Maas.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Beringe op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een lokaal project (Grashoek-Koningslust, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo, Meijel)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5986).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!