Zonnepanelen Beerzerveld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Beerzerveld? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Dankzij gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van deze website tref je waardevolle details aangaande zonnepanelen kopen in Beerzerveld!

zonnepanelen installateur 7685
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7685
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Beerzerveld mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.ommen.nl tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Ommen. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €700,00. Tevens onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Ommen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Beerzerveld
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Beerzerveld zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5450), dan profiteer je al van een korting van €1144,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor krijg je de gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,095

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 700.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Beerzerveld liggen tussen de €4300 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 2930 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €659,25 (tarief mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Beerzerveld bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118706€3600 – €4225€380
2279012€5050 – €5725€575
3346016€5925 – €6175€875
4380018€6325 – €6800€930
5460019€6900 – €7125€970
6503023€7425 – €8050€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Beerzerveld achterhaal je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beerzerveld is 3270 kWh. Dit staat voor zo’n 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1950 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 3000 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3825 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Beerzerveld?

Puur voor PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-beerzerveld

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Beerzerveld vergelijken? Met behulp van onze stappenplan vergelijk jij moeiteloos een deskundige monteur in je woonplaats. Sommige installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de verkoopprijs. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf expliciet het huis. De dak-categorie (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn essentieel. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Beerzerveld.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste versturen ze de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van specialisten uit de regio. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar bekijk ook relevante keurmerken (denk aan ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €22,50 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Ommen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Beerzerveld op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Ommen, Arrien, Beerze, Beerzerveld, Dalmsholte, Giethmen, Lemele, Stegeren, Vilsteren, Vinkenbuurt, Tharen)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7685).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!