Zonnepanelen Dalmsholte kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Dalmsholte? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van de investering in zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Omwille van dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek je handige tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Dalmsholte!

zonnepanelen installateur 8146
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode8146
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dalmsholte mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.ommen.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Ommen. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Ommen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Dalmsholte
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Dalmsholte kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een speciaal type lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5150), dan pak je al €1081,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,08

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 750.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Dalmsholte schommelen tussen de €4800 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor om en nabij 2760 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €621 (vergoeding mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Dalmsholte kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118107€3475 – €4250€390
2275012€5125 – €5750€650
3328016€5925 – €6125€700
4411018€6375 – €6725€890
5446019€6975 – €7200€980
6496022€7400 – €8175€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Dalmsholte vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dalmsholte bedraagt 3270 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 12 panelen van 315 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 7, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3975 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Dalmsholte?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dalmsholte

Interessante installaties:


Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Dalmsholte vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan vind je in een zeer korte periode een deskundige monteur in je postcodegebied. Het merendeel van de monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het type dak (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Dalmsholte.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Vervolgens ontvangt u ook de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar check ook op certificering (bijv. VDE keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name verenigingen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €15,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Ommen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Dalmsholte op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Ommen, Arrien, Beerze, Beerzerveld, Dalmsholte, Giethmen, Lemele, Stegeren, Vilsteren, Vinkenbuurt, Tharen)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 8146).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!