Zonnepanelen Beerze kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Beerze? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege de dalende inkoopprijs, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Met deze website vind jij actuele gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Beerze!

zonnepanelen installateur 7736
 • Lagere energierekening.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • BTW terugvragen.

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7736
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Beerze mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.ommen.nl doorzoek jij de spelregels in de gemeente Ommen. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Ommen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Beerze
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Beerze zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5875), dan pak je al €1233,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor de overproductie. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,03 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 800.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Beerze schommelen tussen de €4600 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in pakweg 3100 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent en NLE betaal je daarvoor ongeveer €697,5 (prijspeil mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Beerze kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117107€3550 – €4450€430
2295011€5150 – €5650€625
3330015€5925 – €6025€850
4386017€6350 – €6825€950
5452019€6925 – €7200€980
6518023€7475 – €7850€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Beerze zie je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beerze bedraagt 3270 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1950 kWh zijn dat er circa 7, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee mensen verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Beerze?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-beerze

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Beerze vergelijken? Dankzij onderstaande tips vergelijk jij moeiteloos een betrouwbare vakman in je postcoderoos. Veel adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Specificeer het soort huis. De woning-categorie (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Beerze.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Zo is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Daarna versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar bekijk ook certificering (bijvoorbeeld CE-keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €15,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Ommen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Beerze op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een lokaal project (Ommen, Arrien, Beerze, Beerzerveld, Dalmsholte, Giethmen, Lemele, Stegeren, Vilsteren, Vinkenbuurt, Tharen)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 7736).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!