Zonnepanelen Giethmen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Giethmen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Met de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Dankzij de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels onze tool check je accurate toelichtingen over zonnepanelen kopen in Giethmen!

zonnepanelen installateur 8147
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Duurzame investering.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode8147
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Giethmen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.ommen.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Ommen. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Daarbij is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Ommen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Giethmen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Giethmen kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten heel voordelig een speciale lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment kan jij de aankoop BTW indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5175), dan profiteer je al van een korting van €1086,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,05 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg 700.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Giethmen fluctueren tussen de €4100 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op pak ‘m beet 2770 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €623,25 (kosten mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Giethmen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118307€3600 – €4225€390
2275012€5050 – €5725€675
3351014€6075 – €6050€850
4386017€6400 – €6750€890
5465019€7100 – €7275€970
6503023€7450 – €7850€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Giethmen vind jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Giethmen bedraagt 3270 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3900 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Giethmen?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-giethmen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Giethmen vergelijken? Door het onderstaande stappenplan vergelijk je in een zeer korte periode een deskundige leverancier in jouw omgeving. Diverse aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het soort huis (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Giethmen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Zo weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Als laatste ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar check ook op certificering (bijvoorbeeld RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €30,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Ommen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Giethmen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar ook financieel is het interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een project in je eigen buurt (Ommen, Arrien, Beerze, Beerzerveld, Dalmsholte, Giethmen, Lemele, Stegeren, Vilsteren, Vinkenbuurt, Tharen)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 8147).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!