Zonnepanelen Stegeren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Stegeren? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Met de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van onze website vind je actuele informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Stegeren!

zonnepanelen installateur 7737
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7737
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Stegeren mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.ommen.nl ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Ommen. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Ommen zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Stegeren
Direct zonnepanelen bestellen? In Stegeren kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een speciale lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5900), dan is het voordeel al €1239. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 700.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Stegeren variëren tussen de €4900 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op grofweg 2700 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Eneco en/of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €607,5 (vergoeding mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Stegeren is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118308€3675 – €4400€430
2273012€5225 – €5700€600
3330015€5925 – €6200€750
4392018€6550 – €6850€890
5436019€6925 – €7250€990
6513023€7575 – €7875€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Stegeren ontdek jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stegeren bedraagt 3270 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 11 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 4000 kWh zijn dat 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De doorsnee investeerders prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed vinden we dunne-film panelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Stegeren?

Puur voor panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-stegeren

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Stegeren vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten heb je binnen enkele minuten een goede specialist in je postcoderoos. Veel aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de prijzen. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het genre dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Stegeren.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Hierdoor is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (zoals ISO certificaat, RoHS certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €30,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Ommen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Stegeren op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Ommen, Arrien, Beerze, Beerzerveld, Dalmsholte, Giethmen, Lemele, Stegeren, Vilsteren, Vinkenbuurt, Tharen)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 7737).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!