Zonnepanelen Witharen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Witharen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en financieel interessant. Middels de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels onze website check jij uitgebreide info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Witharen!

zonnepanelen installateur 7738
 • Een kleiner energiecontract.
 • Milieubewuste keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7738
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Witharen mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.ommen.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Ommen. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €700,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Ommen zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Witharen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Witharen kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een speciaal type lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4600), dan pak je al €966. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de reguliere stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 800.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Witharen schommelen tussen de €5400 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor grofweg 2710 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en NLE betaal je al snel €609,75 (vergoeding mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Witharen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120707€3700 – €4400€410
2297012€5250 – €5750€500
3337014€6050 – €6200€750
4417017€6400 – €6650€920
5431020€7100 – €7275€990
6519021€7600 – €8125€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Witharen bekijk jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Witharen is 3270 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1975 kWh moet je rekenen op 7, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3875 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De gemiddelde woningbezitters prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Witharen?

Voor het plaatsen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-witharen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Witharen vergelijken? Met onze stappenplan tref je vandaag nog een betrouwbare expert in jouw omgeving. Het merendeel van de monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar het tarief. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets de aard van het huis. Het soort dak (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Witharen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. Recyclage, ISO certificaat, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name clubhuizen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €15,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Ommen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Witharen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Ommen, Arrien, Beerze, Beerzerveld, Dalmsholte, Giethmen, Lemele, Stegeren, Vilsteren, Vinkenbuurt, Tharen)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 7738).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!