Zonnepanelen Vilsteren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Vilsteren? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Dankzij innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Gebruikmakend van onze tool bekijk je praktische informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Vilsteren!

zonnepanelen installateur 7734
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • BTW terugvragen.

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7734
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vilsteren mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.ommen.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Ommen. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Ommen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Vilsteren
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Vilsteren zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten verrassend voordelig een lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan men de aankoop BTW terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5825), dan is het belastingvoordeel al €1223,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,045 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 650.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Vilsteren zitten vaak tussen de €4700 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 3080 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Eneco of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €693 (tarief mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Vilsteren kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117207€3450 – €4350€390
2288011€5050 – €5750€575
3353015€5900 – €6200€875
4384016€6525 – €6725€920
5449020€6975 – €7250€1000
6481021€7575 – €8175€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Vilsteren ontdek je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vilsteren is 3270 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1950 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3925 kWh zijn dat 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast onderscheiden we dunne-film panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Vilsteren?

Voor het leggen van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vilsteren

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Vilsteren vergelijken? Middels tips van onze adviseurs zoek je moeiteloos een goede expert in jouw streek. Tal van bedrijven bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf expliciet het huis. De woning-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Vilsteren.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn naam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend zenden zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €25,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Ommen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vilsteren op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Ommen, Arrien, Beerze, Beerzerveld, Dalmsholte, Giethmen, Lemele, Stegeren, Vilsteren, Vinkenbuurt, Tharen)? Dan kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 7734).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!