Zonnepanelen Lemele kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Lemele? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Via zonnepanelen op jouw woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door deze website vind je handige raadgeving over zonnepanelen kopen in Lemele!

zonnepanelen installateur 8148
 • Lagere energielasten.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode8148
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lemele mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.ommen.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Ommen. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €700,00. Voorts noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Ommen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Lemele
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Lemele kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan jij de aankoop BTW terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5200), dan is het voordeel al €1092. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,055 en €0,10

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 750.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Lemele fluctueren tussen de €4900 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in pak ‘m beet 2780 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en Powerpeers betaal je hiervoor wel €625,5 (tarief mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Lemele kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120707€3500 – €4375€390
2300012€5275 – €5800€525
3336015€6100 – €6250€800
4418018€6475 – €6725€900
5447020€6950 – €7300€990
6487022€7400 – €7950€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Lemele ontdek jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lemele is 3270 kWh. Dit staat voor zo’n 10 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2975 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Lemele?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lemele

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Lemele vergelijken? Middels onderstaande tips vind jij in korte tijd een deskundige specialist in je postcodegebied. Het merendeel van de monteurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot het tarief. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Schets het type huis. Het type woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Lemele.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Daardoor weten wij hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week ontvang je een offerte op maat van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €40,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Ommen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Lemele op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Ommen, Arrien, Beerze, Beerzerveld, Dalmsholte, Giethmen, Lemele, Stegeren, Vilsteren, Vinkenbuurt, Tharen)? Dan kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8148).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!