Zonnepanelen Arriën kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Arriën? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Met zonnepanelen op jouw woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Dankzij onze tool doorzoek jij accurate informatie aangaande zonnepanelen kopen in Arriën!

zonnepanelen installateur 7735
 • Makkelijk geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7735
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Arriën mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.ommen.nl lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Ommen. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Ommen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Arriën
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Arriën kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren heel voordelig een krediet kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5850), dan is het belastingvoordeel al €1228,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,04 en €0,10

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 550.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (mei 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Arriën liggen tussen de €5000 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op ongeveer 3090 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €695,25 (kosten mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Arriën kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119208€3700 – €4500€400
2292013€5150 – €5800€550
3331015€6075 – €6200€825
4415016€6450 – €6725€940
5433020€7100 – €7250€1020
6507023€7500 – €8075€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Arriën bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Arriën is 3270 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 12 panelen van 300 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1875 kWh zijn dat er circa 7, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 4000 kWh zijn dat 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste klanten installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Arriën?

Voor PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-arrien

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Arriën vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten vergelijk jij in enkele stappen een betrouwbare leverancier in je postcodegebied. Veel adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. Het genre dak (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Arriën.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Vandaar weten wij hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van experts uit de buurt. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar bekijk ook de benodigde certificaten (bijv. VDE keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €30,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Ommen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Arriën op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Ommen, Arrien, Beerze, Beerzerveld, Dalmsholte, Giethmen, Lemele, Stegeren, Vilsteren, Vinkenbuurt, Tharen)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 7735).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!