Zonnepanelen Vinkenbuurt kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Vinkenbuurt? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Door zonnepanelen op je woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met onze vergelijker doorzoek jij praktische aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Vinkenbuurt!

zonnepanelen installateur 7739
 • Minder betalen voor stroom.
 • Duurzame investering.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7739
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vinkenbuurt mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.ommen.nl vind je de spelregels in de gemeente Ommen. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Ommen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Vinkenbuurt
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Vinkenbuurt zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan je de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€4625), dan is het belastingvoordeel al €971,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,06 en €0,10

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 800.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Vinkenbuurt liggen tussen om en nabij de €5200 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pakweg 2720 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €612 (kosten mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Vinkenbuurt bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118208€3600 – €4375€390
2297012€5100 – €5625€500
3320016€6075 – €6225€775
4387017€6475 – €6775€900
5439020€6900 – €7150€1020
6484023€7650 – €7975€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Vinkenbuurt achterhaal je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vinkenbuurt is 3270 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1800 kWh zijn dat er circa 7, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Veel bewoners bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Vinkenbuurt?

Voor panelen op een woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vinkenbuurt

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Vinkenbuurt vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder zoek je vandaag nog een uitstekende installateur in de buurt. Tal van installateurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de prijs. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer het type huis. Het genre huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Vinkenbuurt.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Daardoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €40,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Ommen.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vinkenbuurt op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Overijssel
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Ommen, Arrien, Beerze, Beerzerveld, Dalmsholte, Giethmen, Lemele, Stegeren, Vilsteren, Vinkenbuurt, Tharen)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 7739).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!