Zonnepanelen Hedel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Hedel? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Door gebruik te maken van het zonnepanelen-systeem wek je zelf schone energie op. Vanwege dalende prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via onze vergelijker lees jij actuele toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Hedel!

zonnepanelen installateur 5321
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Milieubewuste keuze.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5321
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hedel mei 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.maasdriel.nl tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Maasdriel. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Voorts mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Maasdriel zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Hedel
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Hedel zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5500), dan profiteer je al van een korting van €1155. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,05 en €0,10

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Circa 800.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hedel schommelen tussen de €5200 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa ongeveer 2980 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €670,5 (vergoeding mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Hedel bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118207€3575 – €4375€380
2307012€5300 – €5825€675
3330015€6075 – €6275€725
4386017€6300 – €6725€880
5432019€6900 – €7125€990
6494021€7550 – €7900€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Hedel lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hedel bedraagt 3440 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 12 panelen van 280 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1975 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Bijna alle mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Hedel?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hedel

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Hedel vergelijken? Met behulp van onderstaande tips vind jij binnen enkele minuten een betrouwbare specialist in de regio. Tal van bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf duidelijk de woning. De dak-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Hedel.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week krijg je persoonlijke offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op certificering (zoals TÜV keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €30,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Maasdriel.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hedel op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 5320, 5321).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!