Zonnepanelen Velddriel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Velddriel? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Middels zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van onze website lees jij veelzijdige adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Velddriel!

zonnepanelen installateur 5334
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5334
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Velddriel juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.maasdriel.nl bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Maasdriel. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts is er ook een handige salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Maasdriel kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Velddriel
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Velddriel kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan iedereen de aankoop BTW indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5625), dan pak je al €1181,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,105

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 600.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Velddriel komen doorgaans uit tussen de €4900 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert pakweg 3030 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Oxxio betaal je al snel €681,75 (onkosten juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Velddriel bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118307€3475 – €4500€420
2290012€5025 – €5750€625
3332015€6075 – €6100€775
4406017€6550 – €6600€940
5454019€6900 – €7200€980
6508021€7575 – €8025€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Velddriel achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Velddriel is 3440 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3800 kWh gaat het om 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De meeste mensen maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Velddriel?

Voor panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-velddriel

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Velddriel vergelijken? Door tips van onze adviseurs vind je in een zeer korte periode een deskundige monteur in je woonplaats. Verscheidene leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf duidelijk de woning. Het type dak (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist biedt zo relevant zonnepanelen advies in Velddriel.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (zoals Recyclage, CE-keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €25,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Maasdriel.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Velddriel op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een project in je eigen buurt (Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5334).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!