Zonnepanelen Hoenzadriel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Hoenzadriel? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Met zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. onze tool tref jij waardevolle toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Hoenzadriel!

zonnepanelen installateur 5333
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5333
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoenzadriel mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.maasdriel.nl lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Maasdriel. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Maasdriel kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Hoenzadriel
Direct zonnepanelen bestellen? In Hoenzadriel zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen met een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment kan men de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5600), dan is jouw winst al €1176. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,03 en €0,095

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 750.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Hoenzadriel variëren tussen de €5400 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 3020 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €679,5 (vergoeding mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Hoenzadriel kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119108€3525 – €4225€380
2276012€5150 – €5625€500
3324014€6100 – €6150€825
4420018€6525 – €6800€940
5468019€7000 – €7200€1020
6513021€7625 – €8025€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Hoenzadriel ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoenzadriel is 3440 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 11 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De meeste consumenten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens zijn er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Hoenzadriel?

Puur voor panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoenzadriel

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Hoenzadriel vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt vergelijk jij zonder problemen een deskundige expert in jouw omgeving. Verschillende installateurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. De dak-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Hoenzadriel.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Daarna verzenden zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week ontvang je een offerte op maat van experts die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (zoals IEC keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €30,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Maasdriel.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hoenzadriel op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het een regionaal project (Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 5333).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!