Zonnepanelen Alem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Alem? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door innovatieve zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door onze tool tref jij samengestelde toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Alem!

zonnepanelen installateur 5335
 • Lagere energierekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Combineren met goede omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5335
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Alem juni 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.maasdriel.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Maasdriel. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Maasdriel kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Alem
Direct zonnepanelen bestellen? In Alem zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5650), dan is het belastingvoordeel al €1186,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,03 en €0,09

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 600.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Alem schommelen tussen de €4400 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert circa 3040 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie en Pure Energie betaal je hiervoor wel €684 (tarief juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Alem kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119906€3575 – €4225€380
2295011€5025 – €5600€575
3359014€6025 – €6100€750
4401017€6325 – €6600€910
5455020€7100 – €7175€1010
6501023€7525 – €8025€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Alem bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Alem is 3440 kWh. Dit staat voor rond de 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2900 kWh gaan we uit van 12, en voor 3925 kWh zijn dat 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Alem?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-alem

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Alem vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan vind je zonder problemen een erkende expert in je postcoderoos. Diverse aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de tarieven. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer duidelijk het huis. Het genre dak (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur biedt zo relevant zonnepanelen advies in Alem.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om voorletter + achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Als laatste zenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de omgeving. Kijk verder dan de laagste offerte, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (zoals bijv. Recyclage, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €22,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Maasdriel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Alem op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het een lokaal project (Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 5335).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!