Zonnepanelen Well kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Well? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Door middel van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Door het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker bekijk je samengestelde details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Well!

zonnepanelen installateur 5855
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5855
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Well mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.maasdriel.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente Maasdriel. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Maasdriel zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Well
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Well zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag men de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€4600), dan is het belastingvoordeel al €966. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,05 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 650.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Well liggen tussen de €5100 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op pak ‘m beet 2980 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Essent en/of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €670,5 (tarieven mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Well is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119906€3650 – €4375€420
2285012€5150 – €5825€625
3329016€6100 – €6250€825
4387016€6475 – €6700€900
5465019€7050 – €7125€1030
6507021€7425 – €8125€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Well bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Well is 3440 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de bewoners verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Well?

Voor zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-well

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Well vergelijken? Door tips van onze adviseurs vind jij zonder problemen een professionele installateur in de regio. Het merendeel van de bedrijven hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de kosten. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Detailleer de aard van de woning. De dak-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn goede voorbeelden. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Well.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten we hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de regio. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar check ook op certificering (zoals bijv. TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €15,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Maasdriel.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Well op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een lokaal zonne-energie project (Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 5325, 5855).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!