Zonnepanelen Ammerzoden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Ammerzoden? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Door gebruik te maken van de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Wegens dalende prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door onze website ontdek jij bruikbare info die helpen bij zonnepanelen kopen in Ammerzoden!

zonnepanelen installateur 5324
 • Minder betalen voor stroom.
 • Verantwoorde investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5324
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ammerzoden juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.maasdriel.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Maasdriel. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Bovendien is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Maasdriel kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Ammerzoden
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Ammerzoden bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment kan men de aankoop BTW terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5525), dan is het voordeel al €1160,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,085

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 600.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Ammerzoden komen doorgaans uit tussen de €4800 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 2990 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €672,75 (prijs juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Ammerzoden kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118506€3400 – €4400€440
2305011€5025 – €5650€650
3342015€6075 – €6200€850
4381017€6350 – €6675€920
5470020€7050 – €7200€980
6498021€7550 – €8175€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Ammerzoden tref je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ammerzoden is 3440 kWh. Dat staat gelijk aan circa 11 panelen van 280 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh zijn dat er 8, voor 3000 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de klanten kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Ammerzoden?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ammerzoden

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Ammerzoden vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt zoek je in korte tijd een uitstekende monteur in je woonplaats. Een aantal specialisten bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf expliciet jouw woning. Het soort huis (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Ammerzoden.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: voorletter + achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar check ook relevante keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, ISO certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €25,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Maasdriel.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Ammerzoden op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 5324).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!