Zonnepanelen Heerewaarden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Heerewaarden? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Op basis van zonnepanelen bij je huis kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met onze tool check je samengestelde aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Heerewaarden!

zonnepanelen installateur 6624
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode6624
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heerewaarden mei 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.maasdriel.nl vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Maasdriel. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €700,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Maasdriel zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Op basis van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Heerewaarden
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Heerewaarden kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5150), dan pak je al €1081,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We noemen het ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,045 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 650.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (mei 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Heerewaarden komen doorgaans uit tussen de €4800 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert grofweg 2740 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €616,5 (prijs mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Heerewaarden kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118908€3475 – €4425€420
2287012€5000 – €5700€650
3328015€5925 – €6075€750
4387017€6375 – €6725€890
5462019€7000 – €7300€1030
6508021€7600 – €8000€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Heerewaarden bekijk jij of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heerewaarden is 3440 kWh. Dit staat voor om en nabij 12 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 2000 kWh zijn dat er circa 7, voor 2950 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 4000 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Heerewaarden?

Voor het laten leggen van panelen op het huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heerewaarden

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Heerewaarden vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt zoek jij zonder problemen een erkende leverancier in de regio. Veel leveranciers hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Heerewaarden.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten we hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daaropvolgend verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €15,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Maasdriel.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Heerewaarden op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6624).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!