Zonnepanelen Kerkdriel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Kerkdriel? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en financieel interessant. D.m.v. innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker lees jij samengestelde info m.b.t. zonnepanelen kopen in Kerkdriel!

zonnepanelen installateur 5331
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Verantwoorde investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5331
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kerkdriel juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.maasdriel.nl tref je de spelregels in de gemeente Maasdriel. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €700,00. Daarbij is er nog een prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Maasdriel zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Kerkdriel
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Kerkdriel kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5575), dan bedraagt dit al €1170,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,035 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 600.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Kerkdriel schommelen tussen de €5100 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in circa 3010 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent en Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €677,25 (tarief juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Kerkdriel kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120506€3475 – €4325€380
2288012€5050 – €5900€525
3320015€5975 – €6250€850
4382018€6450 – €6600€900
5457019€7075 – €7150€990
6490023€7700 – €8175€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Kerkdriel ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kerkdriel bedraagt 3440 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1975 kWh zijn dat er circa 8, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de mensen bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede vinden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Kerkdriel?

Voor het leggen van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kerkdriel

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Kerkdriel vergelijken? Met het advies hieronder kies jij in een zeer korte periode een betrouwbare monteur in je postcoderoos. Veel installateurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf het type woning. Het type huis (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Kerkdriel.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Dan weten we op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend ontvang je de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (zoals CE-keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €20,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Maasdriel.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kerkdriel op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Gaat het over een project in je eigen buurt (Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 5330, 5331).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!