Zonnepanelen Hurwenen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Hurwenen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelfstandig duurzame stroom op. Wegens dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via deze website doorzoek je veelzijdige details over zonnepanelen kopen in Hurwenen!

zonnepanelen installateur 5327
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5327
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hurwenen juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.maasdriel.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Maasdriel. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €700,00. Als laatste kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Maasdriel zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Hurwenen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Hurwenen zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5550), dan bedraagt dit al €1165,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,04 en €0,10

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 700.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Hurwenen fluctueren tussen de €4100 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert pakweg 3000 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €675 (onkosten juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Hurwenen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118108€3600 – €4450€430
2270013€5250 – €5775€650
3358015€6075 – €6225€875
4414016€6375 – €6600€900
5468019€7000 – €7200€1000
6501023€7475 – €8125€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Hurwenen ontdek je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hurwenen is 3440 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 2000 kWh gaat het om 8, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3825 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Veel bewoners prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer bestaan er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Hurwenen?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hurwenen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Hurwenen vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten tref je binnen enkele minuten een deskundige vakman in jouw omgeving. Verscheidene bedrijven hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan het tarief. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Definieer de eigenschappen van de woning. Het genre huis (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Hurwenen.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten wij hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Nadien ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van adviseurs uit uw regio. Kijk verder dan de laagste offerte, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, IEC keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €20,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Maasdriel.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hurwenen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit stroom van panelen in de buurt (Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 5327).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!