Zonnepanelen Joppe kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Joppe? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Middels de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door deze pagina ontdek je waardevolle gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Joppe!

zonnepanelen installateur 7215
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Combineren met goede omvormer.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7215
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Joppe mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.lochem.nl check je de spelregels in de gemeente Lochem. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Tevens is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Lochem kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Joppe
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Joppe bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens met een lage rente een groene lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5700), dan is jouw winst al €1197. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,055 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 750.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Joppe zitten vaak tussen de €4100 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 2790 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €627,75 (prijspeil mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Joppe kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120306€3650 – €4425€420
2301012€5300 – €5675€675
3325014€5950 – €6225€800
4381018€6525 – €6800€890
5451019€7100 – €7150€1010
6498022€7500 – €8000€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Joppe check jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Joppe is 3140 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 11 panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Joppe?

Voor de installatie van panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-joppe

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Joppe vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten kies jij in korte tijd een erkende installateur in je woonplaats. Een aantal bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer zo concreet mogelijk het huis. Het soort dak (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn relevant. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Joppe.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van specialisten uit de omgeving. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar check ook op de benodigde certificaten (zoals bijv. TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €22,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Lochem.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Joppe op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een project in je eigen buurt (Lochem kern, Lochem buitengebied, Laren, Barchem, Gorssel, Almen-Harfsen)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7215).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!