Zonnepanelen Harfsen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Harfsen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Door de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je toepasbare aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Harfsen!

zonnepanelen installateur 7217
 • Een lagere energierekening.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7217
Netnummer0573 (+31573)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Harfsen mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.lochem.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Lochem. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Lochem kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Harfsen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Harfsen zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5750), dan loopt dit al op tot €1207,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,05 en €0,09

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa 600.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Harfsen liggen tussen de €4800 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor circa 2810 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Engie of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €632,25 (prijs mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Harfsen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117408€3625 – €4350€410
2307012€5250 – €5875€525
3358014€6000 – €6050€775
4408018€6425 – €6600€920
5443020€6950 – €7125€1030
6488023€7700 – €7900€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Harfsen vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Harfsen is 3140 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 11 panelen van 295 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh gaan we uit van 8, voor 2950 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee consumenten verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Harfsen?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-harfsen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Harfsen vergelijken? Door de uitleg die hierna komt vergelijk je vandaag nog een erkende specialist in de buurt. Het merendeel van de specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk het type huis. Het soort woning (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Harfsen.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Daardoor weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Vervolgens versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €25,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Lochem.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Harfsen op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het een lokaal project (Lochem kern, Lochem buitengebied, Laren, Barchem, Gorssel, Almen-Harfsen)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 7217).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!