Zonnepanelen Laren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Laren? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Dankzij zonnepanelen op jouw woning wek je zelf schone energie op. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Aan de hand van deze pagina lees jij praktische informatie over zonnepanelen kopen in Laren!

zonnepanelen installateur 7245
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7245
Netnummer0573 (+31573)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Laren mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.lochem.nl ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Lochem. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Lochem kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Laren
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Laren zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4725), dan loopt dit al op tot €992,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de overproductie. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,085

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 600.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Laren variëren tussen de €5400 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen staat voor om en nabij 2930 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice of Vandebron betaal je hiervoor wel €659,25 (kosten mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Laren is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120307€3475 – €4450€400
2280013€5250 – €5600€500
3321015€5925 – €6075€875
4411016€6500 – €6775€950
5432019€7075 – €7250€1000
6497023€7525 – €7800€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Laren bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Laren bedraagt 3140 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh moet je rekenen op 8, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens onderscheiden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Laren?

Voor de installatie van panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-laren

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Laren vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan tref jij zonder problemen een uitmuntende leverancier in jouw omgeving. Verscheidene leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de tarieven. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer duidelijk het huis. De woning-categorie (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Laren.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Dan weten we hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar check ook voorwaarden/keurmerken (zoals RoHS certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €17,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Lochem.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Laren op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit een project in je eigen buurt (Lochem kern, Lochem buitengebied, Laren, Barchem, Gorssel, Almen-Harfsen)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1250, 7245).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!