Zonnepanelen Almen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Almen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van het zonnepanelen-systeem wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Op basis van onze tool bekijk je samengestelde toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Almen!

zonnepanelen installateur 7218
 • Lagere energielasten.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7218
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Almen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.lochem.nl doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Lochem. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Voorts is er nog een prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Lochem zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Almen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Almen zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze groene leningen waardoor consumenten extra voordelig een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5775), dan bedraagt dit al €1212,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit noemen we salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,03 en €0,105

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 600.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Almen schommelen tussen de €4700 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen mondt uit in circa 2820 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €634,5 (kosten mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Almen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117707€3625 – €4500€430
2292012€5125 – €5900€625
3336015€6075 – €6275€775
4387018€6325 – €6700€940
5449019€7075 – €7200€1000
6501022€7650 – €7825€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Almen tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Almen is 3140 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 11 panelen van 280 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De meeste mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Almen?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-almen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Almen vergelijken? Middels onderstaande tips tref je snel en eenvoudig een betrouwbare expert in de buurt. Verschillende adviseurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. De woning-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn van groot belang. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Almen.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Aansluitend versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar vraag ook om de benodigde certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €25,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Lochem.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Almen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Lochem kern, Lochem buitengebied, Laren, Barchem, Gorssel, Almen-Harfsen)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 7218).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!