Zonnepanelen Barchem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Barchem? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Geholpen door onze vergelijker doorzoek je omvangrijke adviezen over zonnepanelen kopen in Barchem!

zonnepanelen installateur 7244
 • Een kleiner energiecontract.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7244
Netnummer0573 (+31573)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Barchem mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.lochem.nl ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Lochem. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Lochem zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Barchem
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Barchem kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4700), dan loopt dit al op tot €987. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,085

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 750.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Barchem schommelen tussen de €5200 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 2920 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Engie en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €657 (tarief mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Barchem kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117006€3450 – €4225€420
2301013€5175 – €5825€575
3349016€5900 – €6025€775
4389016€6325 – €6850€910
5431020€7100 – €7200€1030
6501021€7650 – €7925€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Barchem bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Barchem is 3140 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1875 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 4000 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de klanten verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Barchem?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-barchem

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Barchem vergelijken? Geholpen door onze stappenplan vind jij moeiteloos een goede monteur in de regio. De meeste leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk de aard van het huis. Het soort woning (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Barchem.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Nadien zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit uw regio. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om relevante keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €20,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Lochem.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Barchem op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Lochem kern, Lochem buitengebied, Laren, Barchem, Gorssel, Almen-Harfsen)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 7244).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!