Zonnepanelen Kring van Dorth kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Kring van Dorth? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van zonnepanelen op jouw woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl ontdek je accurate gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Kring van Dorth!

zonnepanelen installateur 7216
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Milieubewuste keuze.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7216
Netnummer0573 (+31573)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kring van Dorth mei 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.lochem.nl vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Lochem. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Lochem is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Kring van Dorth
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Kring van Dorth kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan iedereen de aankoop BTW terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5725), dan is jouw winst al €1202,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 750.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Kring van Dorth liggen tussen om en nabij de €5000 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor zo’n 2800 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Pure Energie betaal je al snel €630 (tarief mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Kring van Dorth kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117307€3400 – €4450€430
2291011€5025 – €5800€550
3326014€5975 – €6275€850
4384017€6300 – €6600€940
5438020€7100 – €7300€960
6504023€7700 – €7825€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Kring van Dorth achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kring van Dorth bedraagt 3140 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste bewoners installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Kring van Dorth?

Voor het plaatsen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kring-van-dorth

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Kring van Dorth vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten kies je snel en eenvoudig een goede aanbieder in de buurt. Verschillende aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer de karakteristieken van de woning. De huis-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist biedt zo goedzonnepanelen advies in Kring van Dorth.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijv. VDE keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €30,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Lochem.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Kring van Dorth op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een regionaal project (Lochem kern, Lochem buitengebied, Laren, Barchem, Gorssel, Almen-Harfsen)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 7216).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!