Zonnepanelen Gorssel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Gorssel? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Met zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door de zonnepanelen-vergelijker check je bruikbare aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Gorssel!

zonnepanelen installateur 7213
 • Een lagere energierekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7213
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gorssel mei 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.lochem.nl doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Lochem. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €700,00. Tevens noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Lochem is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Gorssel
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Gorssel kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5650), dan bedraagt dit al €1186,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,05 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 550.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Gorssel liggen tussen de €4000 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen genereert circa 2770 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €623,25 (tarieven mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Gorssel bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120007€3425 – €4475€410
2286011€5175 – €5750€550
3337015€5950 – €6125€700
4383018€6450 – €6775€880
5455019€7075 – €7150€960
6483023€7675 – €7925€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Gorssel vind jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gorssel bedraagt 3140 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Gorssel?

Voor panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gorssel

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Gorssel vergelijken? D.m.v. het advies hieronder kies je vandaag nog een deskundige monteur in je postcodegebied. Het merendeel van de bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. Het type woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Gorssel.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de omgeving. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar check ook op certificaten en keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €20,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Lochem.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Gorssel op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Lochem kern, Lochem buitengebied, Laren, Barchem, Gorssel, Almen-Harfsen)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 7213).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!