Zonnepanelen Eefde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Eefde? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Geholpen door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Aan de hand van onze vergelijker tref je veelzijdige informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Eefde!

zonnepanelen installateur 7211
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7211
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eefde mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.lochem.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Lochem. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste is er nog een royale salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Lochem kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Eefde
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Eefde kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren erg goedkoop een speciaal type lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5625), dan loopt dit al op tot €1181,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,06 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 550.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Eefde variëren tussen de €5300 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op zo’n 2760 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Essent en Vandebron betaal je hiervoor wel €621 (prijspeil mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Eefde kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119807€3550 – €4250€420
2300011€5000 – €5825€575
3341016€5975 – €6125€850
4401018€6375 – €6750€950
5463019€6925 – €7250€960
6483023€7450 – €7975€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Eefde vind jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eefde bedraagt 3140 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 10 panelen van 285 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1800 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Eefde?

Bij het installeren van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eefde

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Eefde vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs vergelijk je snel en eenvoudig een goede vakspecialist in je postcoderoos. De meeste specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk expliciet het huis. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Eefde.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap ontvang je de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (bijv. IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €15,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Lochem.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Eefde op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een lokaal project (Lochem kern, Lochem buitengebied, Laren, Barchem, Gorssel, Almen-Harfsen)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 7210, 7211).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!