Zonnepanelen Epse kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Epse? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van zonnepanelenrevolutie.nl ontdek jij actuele aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Epse!

zonnepanelen installateur 7214
 • Lagere maandlasten.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7214
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Epse mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.lochem.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Lochem. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Lochem kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Epse
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Epse kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Deze groene leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5675), dan loopt dit al op tot €1191,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,035 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Ongeveer 750.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Epse zitten vaak tussen de €4500 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 2780 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Energiedirect of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €625,5 (onkosten mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Epse bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117206€3600 – €4250€440
2290012€5275 – €5625€525
3354015€6075 – €6175€825
4380018€6425 – €6625€920
5437019€6900 – €7150€1010
6498023€7550 – €7800€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Epse tref jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Epse bedraagt 3140 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1975 kWh gaat het om 7, voor 3000 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede vind je dunne-film panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Epse?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-epse

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Epse vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs vind je in korte tijd een uitmuntende aanbieder in je postcoderoos. Een aantal bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. Het type huis (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Epse.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (denk aan CE-keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €20,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Lochem.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Epse op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Lochem kern, Lochem buitengebied, Laren, Barchem, Gorssel, Almen-Harfsen)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 7214).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!