Zonnepanelen Spierdijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Spierdijk? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Dankzij zonnepanelen bij je huis wek je zelfstandig duurzame stroom op. Dankzij de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van onze website ontdek je accurate adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Spierdijk!

zonnepanelen installateur 1642
 • Een lagere energierekening.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1642
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Spierdijk juni 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.koggenland.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Koggenland. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Koggenland kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Spierdijk
Direct zonnepanelen bestellen? In Spierdijk kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5500), dan bedraagt dit al €1155. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,045 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n 800.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Spierdijk liggen tussen om en nabij de €5200 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen genereert zo’n 2770 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €623,25 (prijspeil juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Spierdijk bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117708€3425 – €4325€420
2310012€5275 – €5800€525
3357015€6075 – €6100€850
4392017€6425 – €6625€950
5465020€6975 – €7250€1030
6503022€7700 – €7825€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Spierdijk achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Spierdijk is 3170 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 10 panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2875 kWh gaan we uit van 11, en voor 3825 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Veel woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Spierdijk?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-spierdijk

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Spierdijk vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder zoek je in enkele stappen een betrouwbare aanbieder in je postcodegebied. Veel monteurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer de karakteristieken van de woning. Het type dak (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Spierdijk.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar weten we hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de buurt. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (bijv. VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €22,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Koggenland.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Spierdijk op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 1641, 1642, 1643).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!