Zonnepanelen Scharwoude kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Scharwoude? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Geholpen door zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door dalende prijzen, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij onze vergelijker vind jij waardevolle tips aangaande zonnepanelen kopen in Scharwoude!

zonnepanelen installateur 1634
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1634
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Scharwoude juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.koggenland.nl ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Koggenland. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Koggenland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Scharwoude
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Scharwoude kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5450), dan profiteer je al van een korting van €1144,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,05 en €0,085

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 500.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Scharwoude fluctueren tussen de €4400 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op om en nabij 2750 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Nuon betaal je daarvoor zo’n €618,75 (vergoeding juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Scharwoude kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121008€3425 – €4300€400
2299012€5125 – €5850€675
3332015€6000 – €6275€825
4388017€6325 – €6700€950
5443020€6900 – €7200€1010
6513022€7625 – €7875€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Scharwoude tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Scharwoude is 3170 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh zijn dat er circa 7, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Veel bewoners bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer vinden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Scharwoude?

Tijdens de montage van panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-scharwoude

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Scharwoude vergelijken? Door het advies hieronder vergelijk jij binnen enkele minuten een erkende vakspecialist in jouw streek. Verschillende specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer de aard van de woning. Het type woning (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Scharwoude.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en een e-mailadres. Zo is het duidelijk hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste ontvang je de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar check ook de benodigde certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €25,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Koggenland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Scharwoude op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Gaat het over een regionaal project (Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 1634).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!